מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

החומרים:


2 ק"ג בצק עלים שלושת האופים
1/2 ק"ג בשר טחון
200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים
1 בצל בינוני
2 כפות קמח
3 כפות שמן
100 גרם שקדים פרוסים או שלמים מולבנים (ללא קליפה)
קורט פלפל צ’לי
קורט סוכר
קורט פלפל שחור גרוס
1 ביצה טרופה
תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות.

  2. מחממים בסיר לא עמוק את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד השחמה.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שרוב הנוזלים מתאדים מהסיר.
  4. מוסיפים את הקמח, השזיפים והתבלינים, מערבבים היטב ומצננים.
  5. מרדדים את הבצק לעלה דק ואחיד. משמנים תבנית אפייה ומניחים עליה את עלה הבצק. חותכים את הבצק שנותר בשוליים.
  6. מפזרים את המילוי על הבצק בשכבה אחידה ומקפלים לתוך התבנית את שאריות הבצק.
  7. מהבצק הנותר מכינים "מכסה" לפאי. אפשר להכין עלה נוסף או להכין רצועות בצק בעובי 2 ס"מ ולהניחם על הפאי בצורת שתי וערב.
  8. מצפים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות. אופים עד שצבעו של הבצק זהוב.
  9. מורידים את הטמפרטורה בתנור ל- 180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות