סיגרים במילוי פירות יבשים
החומרים ל-20 חטיפים:
10 עלי סיגרים
30 גרם חמאה נוזלית
למילוי:
100 גרם תערובת אגוזים קלויים קצוצים גס
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
3 כפות סוכר
2 כפות מים רותחים
מעט תמצית וניל או מי ורדים
חלבון
אופן ההכנה:
תחילה מכינים את המילוי: ממיסים את הסוכר במים רותחים ומערבבים יחד את כל המרכיבים.
- בעזרת מברשת מורחים את העלים בחמאה נוזלית, בעיקר את השוליים. שוטחים מילוי במרכז העלה, מקצה לקצה. מקפלים את העלה לחצי ומגלגלים במהודק לגלילה.
- אופים את הסיגרים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור, חוצים את הגלילות באלכסון ואופים עוד מעט, עד שהבצק בצבע זהוב עמוק. ממתינים מספר דקות ומגישים. את הנותר מקפיאים ומגישים מבלי להפשיר.