מאפה בצק עלים במילוי אננס וריבה
המצרכים ל-16 יחידות
1 קופסת טבעות אננס שלמות
1 ק"ג בצק עלים
6 כפות ריבת תותים
אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מניחים את פלחי האננס במסננת ומחכים כשעה עד שלא נותרים נוזלים.
- פותחים את בצק העלים בעזרת מערוך למלבן גדול.
- חותכים את הבצק למשולשים אשר בסיסם ברוחב של כ- 4 ס"מ ואורכם כאורך מלבן הבצק (את המשולשים חותכים אחד לצד השני בשני הכיוונים כך שייווצר רצף של משולשים צפופים).
- מורחים 4 כפות של ריבת התותים על משולשי הבצק.
- חותכים את טבעות האננס לחצאים. שמים כל חצי אננס בחלק הרחב של משולש הבצק ומגלגלים לעבר חלקו הצר.
- מניחים את האננס העטוף בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
- אופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור.
- בקערה קטנה מדללים 2 כפות ריבת תותים עם 2 כפות מים ומערבבים היטב עד קבלת תמיסה אחידה. בעזרת מברשת מברישים את הסהרונים כשהם עדיין חמים ליצירת זיגוג.
- מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.