מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

ביצה ופטריות על מצע בצק

החומרים ל-6 מנות:


כפית חמאה
בצל קטן קצוץ
200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית או חמאה
6 עלי סיגרים קפואים
6 ביצים

 

אופן הכנה:

  1. מטגנים את הפטריות במעט חמאה, על אש בינונית-גבוהה, עד שהן מזהיבות.
  2. אם הצטברו נוזלים מסננים. מתבלים במלח ופלפל.
  3. משמנים מחבת בינונית במעט שמן או חמאה ושוטחים בה עלה סיגר.
  4. מפזרים מיד מהפטריות, פותחים מעל ביצה. מטגנים כשלוש דקות, עד שהבצק מזהיב.
  5. מקפלים את הבצק על הביצה בצורת משולש ומגישים מיד.