פאי בשר
החומרים:
2 ק"ג בצק עלים שלושת האופים
1/2 ק"ג בשר טחון
200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים
1 בצל בינוני
2 כפות קמח
3 כפות שמן
100 גרם שקדים פרוסים או שלמים מולבנים (ללא קליפה)
קורט פלפל צ’לי
קורט סוכר
קורט פלפל שחור גרוס
1 ביצה טרופה
תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ
אופן הכנה:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים בסיר לא עמוק את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד השחמה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שרוב הנוזלים מתאדים מהסיר.
- מוסיפים את הקמח, השזיפים והתבלינים, מערבבים היטב ומצננים.
- מרדדים את הבצק לעלה דק ואחיד. משמנים תבנית אפייה ומניחים עליה את עלה הבצק. חותכים את הבצק שנותר בשוליים.
- מפזרים את המילוי על הבצק בשכבה אחידה ומקפלים לתוך התבנית את שאריות הבצק.
- מהבצק הנותר מכינים "מכסה" לפאי. אפשר להכין עלה נוסף או להכין רצועות בצק בעובי 2 ס"מ ולהניחם על הפאי בצורת שתי וערב.
- מצפים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות. אופים עד שצבעו של הבצק זהוב.
- מורידים את הטמפרטורה בתנור ל- 180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות