מאפה פילו במילוי גבינת צאן
החומרים:
10 עלי פילו
50 גרם חמאה נוזלית
200 גרם לדר
150 גרם גבינת צאן מפוררת
4 כפות שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- חותכים את עלי הפילו לחצי. חותכים את הלדר לריבועים בגודל 5x5 ס"מ. מערבבים את גבינת העזים עם השמנת החמוצה.
- בעזרת מברשת מורחים את חצאי עלי הפילו בחמאה. מניחים במרכז כל אחד ריבוע לדר ומעל כפית גדושה מתערובת הגבינה והשמנת.
- מקפלים את צידי העלה למרכז ומגלגלים לגלילות. מניחים את הגלילות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה.
- כשכל העלים מגולגלים, אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) עד שהגלילות בצבע זהוב עמוק. ממתינים 5 דקות ומגישים.