מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מאפה פילוי במילוי תירס וגבינה

החומרים ל-15 מנות:


חבילה בצק פילו שלושת האופים
100 גרם חמאה נוזלית
למילוי:
25 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב חם
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט מגורר
3 כפות שמיר קצוץ
3 ביצים
מכל שמנת מתוקה
800 גרם גרגרי תירס (אפשר טרי, קפוא ומופשר או משומר ומסונן)
200 גרם גבינה פטה בקוביות קטנות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

אופן הכנה:

  1. מפשירים את הבצק במהלך הלילה במקרר.
  2. להכנת המילוי, ממיסים את החמאה והקמח תוך בחישה. מוסיפים את החלב החם ומבשלים על אש נמוכה עד שהרביכה מתחילה להסמיך. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים את השמיר, הביצים והשמנת המתוקה. מוסיפים את גרגרי התירס והגבינות ומערבבים.
  3. שוטחים עלה פילו על משטח עבודה, מורחים בעזרת מברשת במעט חמאה. מניחים מעל עלה נוסף ועורמים במרכז שתי כפות גדושות מהמילוי. אוספים את הפינות למרכז וסוגרים לחבילה. נעזרים בחוט שפגט, בגבעול עירית או בסיבוב הבצק. מכינים חבילות מעלי הבצק הנותרים.
  4. את חבילות הבצק מניחים בתבנית שקעים, בשקע אחד כן בשכנו לא, כי הבצק משתפל לשוליים. מורחים את שולי הבצק בחמאה הנותרת.
  5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) עד שהבצק בצבע זהוב עמוק.