מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מאפה בצק עלים במילוי אננס וריבה

המצרכים ל-16 יחידות


1 קופסת טבעות אננס שלמות
1 ק"ג בצק עלים
6 כפות ריבת תותים
אבקת סוכר
 

אופן הכנה:

  1. מניחים את פלחי האננס במסננת ומחכים כשעה עד שלא נותרים נוזלים.
  2. פותחים את בצק העלים בעזרת מערוך למלבן גדול.
  3. חותכים את הבצק למשולשים אשר בסיסם ברוחב של כ- 4 ס"מ ואורכם כאורך מלבן הבצק (את המשולשים חותכים אחד לצד השני בשני הכיוונים כך שייווצר רצף של משולשים צפופים).
  4. מורחים 4 כפות של ריבת התותים על משולשי הבצק.
  5. חותכים את טבעות האננס לחצאים. שמים כל חצי אננס בחלק הרחב של משולש הבצק ומגלגלים לעבר חלקו הצר.
  6. מניחים את האננס העטוף בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
  7. אופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור.
  8. בקערה קטנה מדללים 2 כפות ריבת תותים עם 2 כפות מים ומערבבים היטב עד קבלת תמיסה אחידה. בעזרת מברשת מברישים את הסהרונים כשהם עדיין חמים ליצירת זיגוג.
  9. מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר.