פילוט דגים
קניתם דג שלם וברצונכם להכין ממנו פילטים של דג? לפניכם כללים בסיסיים לפילוט דגים:
(דג סלמון כדוגמא)
מה צריכים לפילוט דג?
- משטח עבודה גדול
- סכין פילוט ארוכה וצרה
- סכין חיתוך רחבה וחדה
- גישה נוחה ומרחב עבודה
שלבי העבודה:
- מפרידים בעזרת סכין החיתוך הרחבה את הראש משאר הגוף.
- מפרידים את בשר הדג מהאדרה המרכזית בעזרת סכין צרה וחדה. מתחילים לפלט מהזנב לאורך האדרה עד מרכז הדג, ואחר כך מפלטים ממרכז הדג לכיוון הזימים ולכיוון הזנב עד למפגש באמצע הדג.
- מקלפים את עור הדג בידיים, ללא שימוש בכל כלי אחר.
- לאחר הפרדת בשר הדג מהאדרה המרכזית מוציאים עצמות נוספות לאורך הדג בצורה אנכית. משתמשים בפינצטה או בכלי מיוחד המיועד לכך הנקרא "שפיץ פלייר".
הסתבכתם? תמיד תוכלו להשתמש בפילה דג סלמון מוכן של דלידג....