הכנת ציר דגים
פילטתם דגים ונשארתם עם האדרות והראשים? אל תזרקו אותם. מהאדרות והראשים ניתן להכין ציר דגים, שמשמש בסיס מצוין להרבה תבשילים במקום מים.
איך מכינים ציר דגים? פשוט מאד:
החומרים:
אידרות וראשים של דגים
מבחר ירקות: בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה ועוד
תבלינים: פלפל, טימין, יעלי דפנה ועוד.
יין לבן יבש (אם רוצים)
מים
מלח ים
בסיר גדול, מביאים את כל המרכיבים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות, מכבים את האש ומסננים את האדרות והירקות.
ניתן לשמור את הציר במקרר או במקפיא ולהשתמש במקרה הצורך.