מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

אומגה 3 ואלצהיימר

עד היום ידענו שאכילת דגים יעילה במניעת סרטן והתקפי לב. מחקר חדש מוכיח, שצריכת האומגה 3 שבדגים מפחיתה את הסיכון ללקות באלצהיימר ב-60 אחוז. 

מבוגרים בני 65 ומעלה האוכלים דגים אחת לשבוע לפחות, עשויים להפחית את הסיכון ללקות באלצהיימר בשיעור של 60 אחוזים לפחות. כך מגלה מחקר ששפורסם בכתב העת Archives of Neurology ונערך ע"י רופאי המרכז הרפואי "סנט לוקה" שבשיקגו. 

במחקר השתתפו 815 תושבי שיקגו בני 65 ומעלה. ארוחות הנחקרים כללו מאכלי דגים, ביניהם כריכי טונה ואומצות דגים. 

בדיקות שנערכו לנחקרים 4 שנים לאחר תחילת המחקר, גילו כי 131 משתתפים לקו באלצהיימר. החוקרים מצאו קשר בין אכילת דגים לבין הסיכון המופחת ללקות באלצהיימר, לאחר שנלקחו בחשבון גורמים אחרים שעשויים היו להשפיע, ובהם מחלות לב, גיל ומין.