מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

פילוט דגים

קניתם דג שלם וברצונכם להכין ממנו פילטים של דג? לפניכם כללים בסיסיים לפילוט דגים: 
(דג סלמון כדוגמא)


מה צריכים לפילוט דג? ‏

  • משטח עבודה גדול
  • סכין פילוט ארוכה וצרה ‏
  • סכין חיתוך רחבה וחדה
  • גישה נוחה ומרחב עבודה


שלבי העבודה:‏

  1. מפרידים בעזרת סכין החיתוך הרחבה את ‏הראש משאר הגוף.‏
  2. מפרידים את בשר הדג מהאדרה המרכזית ‏בעזרת סכין צרה וחדה. מתחילים לפלט מהזנב לאורך האדרה עד ‏מרכז הדג, ואחר כך מפלטים ממרכז הדג לכיוון הזימים ולכיוון ‏הזנב עד למפגש באמצע הדג.‏
  3. מקלפים את עור הדג בידיים, ללא שימוש בכל כלי אחר.‏
  4. לאחר הפרדת בשר הדג מהאדרה המרכזית מוציאים עצמות ‏נוספות לאורך הדג בצורה אנכית. משתמשים בפינצטה או בכלי ‏מיוחד המיועד לכך הנקרא "שפיץ פלייר".‏


הסתבכתם? תמיד תוכלו להשתמש בפילה דג סלמון מוכן של דלידג....