על דגים ותזונה
תזונאים רבים ממליצים לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע ויש לכך סיבות טובות:
- דגים מהווים מקור מעולה לחלבון - אב המזון החשוב ביותר בגוף האדם, המכיל 16-19% ממשקל הגוף. החלבונים בונים את מסת השרירים בגוף, את המוח ומכילים את חומצות האמינו ההכרחיות לקיום הגוף.
- הדגים הינם מקור טוב לויטמינים מקבוצת B ומקור אידאלי למינרלים זרחן וסידן.
- שומני הדגים הינם בלתי רוויים והם המקור הטוב ביותר לחומצת השומן אומגה 3.
- אומגה 3 הינה חומצה הידועה באפקטיביות הבריאותית לדילול הדם, מניעת קרישה א-נורמלית, הורדת לחץ הדם, הורכת הכולסטרול ה"רע" והגדלת הערכים של הכולסטרול הטוב (HDL).
- תזונה עשירה בדגים מתאימה לכל סוגי הדיאטות.