מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

על דגים ותזונה

תזונאים רבים ממליצים לאכול דגים לפחות פעמיים בשבוע ויש לכך סיבות טובות:

  • דגים מהווים מקור מעולה לחלבון - אב המזון החשוב ביותר בגוף האדם, המכיל 16-19% ממשקל הגוף. החלבונים בונים את מסת השרירים בגוף, את המוח ומכילים את חומצות האמינו ההכרחיות לקיום הגוף.
  • הדגים הינם מקור טוב לויטמינים מקבוצת B ומקור אידאלי למינרלים זרחן וסידן.
  • שומני הדגים הינם בלתי רוויים והם המקור הטוב ביותר לחומצת השומן אומגה 3.
  • אומגה 3 הינה חומצה הידועה באפקטיביות הבריאותית לדילול הדם, מניעת קרישה א-נורמלית, הורדת לחץ הדם, הורכת הכולסטרול ה"רע" והגדלת הערכים של הכולסטרול הטוב (HDL).
  • תזונה עשירה בדגים מתאימה לכל סוגי הדיאטות.