מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

בישול דגים על רגל אחת

אף פעם לא בישלתם דגים? לפניכם מגוון דרכים להכנת דגים בקלי קלות:
 

  • בישול - בשלו לקט ירקות ועשבי תיבול, יין לבן ותבלינים בסיר למשך כ-30 דקות. הנמיכו את האש ובשלו את הדג בהתאם לגודלו. פילה כ-10 דקות, דג שלם בינוני נקי כ-50 דקות. סננו והגישו בתוספת הירקות.
  • אידוי - צקו יין לבן לסיר גדול והוסיפו עשבי תיבול וירקות. בסלסלת אידוי הניחו פילה דג ואדו במשך כ-30 דקות. כדאי להגיש בתוספת הירקות.
  • טיגון - ספגו את הנוזלים מהדג, צפותבבלילה וטגנו בשמן חם עד להשחמה. הפכו לצד שני להמשך טיגון והגישו חם.
  • גריל - השרו את הדג במשרה הכוללת שמן זית, יין לבן ועשבי תיבול. עטפו את הדג ברדיד אלומיניום והניחו על רשת הגריל בחום בינוני עד 40 דקות (תלוי בגודל הדג).

 
זמן הבישול של דגים קצר מאוד, מבשלים רק עד שהבשר הופך אטום. בודקים אם הדג מוכן בעזרת מזלג, המקום עבה במרכז הדג.