מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

חמין עם קישקע וג'חנון

מאת: השף בני סיידא

מרכיבים (ל-10 מנות)

250 גרם שעועית לבנה מושרת במים למשך לילה
250 גרם שעועית חומה מושרת במים למשך לילה
250 גרם גרגרי חומוס מושרים במים למשך לילה
חצי כוס שמן קנולה
4 בצלים פרוסים דק
10 שיני שום פרוסות
1 וחצי ק"ג בשר בקר מיוחד לחמין של טיבון ויל חתוך לנתחים
500 גרם רגל עגל פרוסה של טיבון ויל
10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות
10 ביצים טריות
2 כפות דבש או סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
קישקע ממולא של טיבון ויל
1 חבילת ג'חנון של שלושת האופים
מרק עוף צח לכיסוי התבשיל


אופן ההכנה

1. מסננים את שני סוגי השעועית והחומוס ממי ההשריה ומניחים בצד. מחממים שמן בסיר גדול ורחב, שאפשר להכניס לתנור. מטגנים את נתחי הבשר ומניחים בצד. מטגנים מעט את תפוחי האדמה ומניחים בצד.
2. מכניסים לסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את השעועית והחומוס ומערבבים. מסדרים מעל את נתחי הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, הבטטות, והביצים. מכניסים את הג'חנון לשקית קוקי וסוגרים לא הרמטי. מניחים מעל יחד עם הקישקע. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה וחריפה.
3. מוסיפים מרק צח עד לכיסוי התבשיל, מכסים במכסה וביאים לרתיחה. מסירים את הקצף הנותר על פני התבשיל ומבשלים על אש בינונית למשך שעתיים.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים שעה. מורידים את חום התנור לחום נמוך (100 צ.) ומבשלים עד ליום שבת בצהריים. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים בסיר.