מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

סלט ניסואז

 

חומרים (ל-4 מנות)

1 חסה מסולסלת
1 סלסלה קטנה עגבניות שרי פאלם
2 מלפפונים ירוקים
2 תפוחי אדמה מבושלים
1 קופסה טונה
1 קופסה קטנה גרעיני תירס 
שליש כוס זיתים שחורים מצומקים
2 ביצים קשות (לבשל 7 דקות מרתיחה של המים)

לרוטב:
2 כפות מיונז
1 כפית חרדל גרגירים
2 שיני שום כתושות
1 כפית חומץ בן יין
1/2 כפית סוכר


אופן ההכנה:

  1. שוטפים את החסה היטב וקורעים לנתחים גדולים, חוצים את העגבניות, חותכים את המלפפונים חותכים לעיגולים, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מסננים את הטונה ואת התירס מנוזלים / שמן, מקלפים וחותכים את הביצים לשמיניות, מגלענים את הזיתים.
  2. לרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים 3-4 כפות מים, לפי הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.
  3. מארגנים את הסלט: מכינים קערה רחבה ונמוכה, מרפדים את הקערה בחסה, מעליה לפי הסדר: מלפפונים, עגבניות, תפוחי אדמה, טונה, תירס, זיתים וביצים קשות.
  4. מעל הכל יוצקים את הרוטב, או משאירים את הרוטב בצד לשימוש אישי.
סלט ניסואז