מאפה אגסים
החומרים:
700 גרם בצק עלים
1 קופסת אגסים משומרים
50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ
אופן הכנה:
- מניחים את האגסים במסננת למשך כ-30 דקות.
- מחממים על האש סיר עם כוס וחצי סוכר ו-1/2 כוס מים. בוחשים עד קבלת קרמל. יש להיזהר לא לשרוף אותו ולא לבשל עד קבלת גוון כהה מידי.
- יוצקים את הקרמל לתבנית ומשטיחים בעזרת כף עץ או לקקן לשכבה אחידה.
- מניחים מעל את חצאי האגסים.
- פותחים את בצק העלים לעלה. מורחים אותו בחמאה ומפזרים למעלה את הסוכר שנותר.
- חותכים את הבצק לגודל התבנית ומניחים אותו כמכסה על האגסים כאשר החמאה והסוכר בחלקו הפנימי. יש להקפיד כי התבנית תהיה מכוסה היטב ע"י הבצק על מנת שלא תהיה יציאת אדים מהמאפה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שצבעו של הבצק הופך לזהוב.
- מצננים והופכים את התבנית כך שהבצק יהיה למטה והאגסים מעל. חותכים ומגישים.
* הצעה: ניתן להכין באותו אופן כמנה אישית.